Velkommen til klubben som er for løberen med både små og store ambitioner,  det kan være både på asfalt og i skoven. Det kan være, at du vil lære at løbe 5 km, løbe de 5 km hurtigst muligt, eller du vil træne op til de 100 km. Men der vil altid være andre med de samme ambitioner som dig, og derfor nogle at løbe sammen med.
Vi har et skønt klublokale med moderne faciliteter ved Fredericia Idrætscenter ved siden af Monjasa Park. Herunder har vi badefaciliteter, sauna, motionsrum, som kan benyttes 24/7 samt mulighed for besøg i svømmehal.
Der er fællestræning hver tirsdag og torsdag kl.18.00. Om torsdagen er vi inddelt i tre hold med uddannet træner, så man finder det hold, som passer en bedst. Bagefter er mulighed for kaffe, vand og hygge i klublokalet. For nye medlemmer er der også en Buddy, som vil byde dig velkommen og fortælle dig alt om løbeklubben, så du får den bedst mulige velkomst til vores dejlige klub.
I løbet af året bliver der arrangeret fælles motionsløb og klubture rundt omkring i Danmark, så alt i alt kan du forvente en masse skønne løbsoplevelser.
Derudover er vi en social klub med bl.a. fællesspisning sidste torsdag i måneden, og en stor årlig klubfest samt en masse andet samvær på kryds og tværs.

Herunder er lidt om klubbens historie skrevet af Erling Jensen:

En dag da vi holdt forretningsudvalgsmøde i SIF, ringede det på døren. En ung mand beklagede sin nød over, at der ikke var en atletikklub i byen. Den unge mand håbede, at SIF kunne være med til alt få stiftet en ny klub. Oplysningen fik jeg fra Børge Klausen, da jeg i forbindelse med klubbens 25 års jubilæum i 1988, interviewde ham om FAK´s grundlæggelse.
Børge Klausen var sekretær i SIF og gik i gang med arbejdet med stor energi, og den 13. juni 1963 blev klubben grundlagt. 
Faktisk var det Jørgen Hviid, tidligere formand og tidligere løbsleder for Hannerupløbet, der ringede på døren. Jørgen fortalte, at han på det tidspunkt som ung knægt var medlem af herreroklubben og sammen med andre kammerater var interesseret i at dyrke atletik. Faktisk havde han sammen med andre fået lov af opsynsmanden på stadion til at dyrke atletik. Ja der var dannet en gruppe af atletikfolk koncentreret om spydkasteren Søren Peter Jochumsen.  Søren Peter Jochumsen var på det tidspunkt 23 år gammel og havde allerede markeret sig som en af landes bedste spydkastere. Han stillede op for Freja Odense, men meldte sig straks ind i den nye atletikklub og blev en af klubbens profiler. Søren Peters karriere toppede i 1970, da han satte dansk rekord i spydkast med 74,77 meter.

Klubben var ved at lukke
I 1970 havde FAK´63 også en anden profil, Erik Jørgensen, der kom på ungdomslandsholdet på 400 meter. Både Søren Peter Jochumsen og Erik Jørgensen tog mod et tilbud fra AGF i Århus og fortsatte idrætskarrieren i Århus. Da der samtidig også var en større åreladning af medlemmer, så det sløjt ud. Ja faktisk var der kun godt 10-15 medlemmer i sommeren 1970, og det blev seriøst overvejet at lukke klubben. 
Heldigvis blev det ikke tilfældet og med Peter Kondrup som formand og undertegnede som interesseret teenager kom der nyt liv i klubben. Gennem de første år i 70´erne lå klubbens medlemsantal på godt 30-40 medlemmer, og den store fremgang kom i 1976, da der blev taget initiativ til Hannerupløbet, der året efter resulterede i oprettelsen af motionsafdelingen og i årene omkring 1980 havde klubben sin storhedstid. Der var da omkring 150 medlemmer, og jeg mindes, at klubben ved 1900 Stafetten i Århus, vist nok 1978 kunne sende en bus af sted med 4 herrehold á 10 personer og 2 damehold á 5 personer. Med spisning på kro på hjemturen gav det et stort klubliv. 
Erik Jørgensen havde sin væsentlige andel i fremdriften. Ikke blot var han løbsleder for Hannerupløbet, men også både leder og aktiv på landsturneringsholdet, der gennem nogle få år rykkede fra 6. division op i 3. divison. 
Med ildsjælen og krumtappen, Flemming Jørgensen havde klubben i slutningen af 80 ´erne atletikungdom, der kunne klare sig på topplan. Nicolai Heidemann blev dansk mester i 17-årsklassen i alle kastediscipliner. Flemming Jørgensen er stadig medlem af foreningen, men hygger sig nu med en god gang cykeltræning, bl.a. sammen med Jan Krarup, en af klubbens tidligere store atletikprofiler.

Nyt navn og nye tider
Atletikken er ikke mere den eneste aktivitet i klubben. Der er stadig gang i veteranatletikken. Flemming Bruntt, klubbens gamle kaster har stadig gnisten til at holde sammen på holdet, og der forsøges at få gang i ungdomsatletikken igen. Flemming Bruntt har bl.a. fået den tidligere topløber Thyge Leth og den gamle kaster Preben Larsson til at give et nap med. Ligesom Flemming Wollenberg og Mogens Kristensen også gør en indsats for at få liv i atletikken igen.
Klubben skiftede i år 2008 navn tilbage til vores oprindelig navn FAK’ 63 da vi er kendt i Danmark med dette navn bl.a. pga. vores fortid. Klubben er ikke længere en egentlig atletikklub, men idag en løbeklub, ja, de fleste af klubbens næsten 100 medlemmer i dag er faktisk motionsløbere. Klubben kunne tidligere tilbyde de aktiviteter som medlemmerne efterspurgte, det kan være spinning, cykling, triatlon, duatlon, svømning eller andet, men da udvikligen i klubben bar mere og mere præg af løb, har vi valgt 100% at satse på dette. Vi mener at det er vigtigt at være et supergodt for løbere, end lidt for mange forskellige decipliner.  Det gamle stadion på Baldersvej sang på sidste vers – 2006 blev den sidste sæson. I samarbejde med kommunen blev der arbejdet ihærdigt på at skaffe nye atletikfaciliteter, men det var for sent. Klubbens atletikudøvere havde søgt andre klubber i vores nabobyer. 

Hannerupløbet er stadig byens store motionsløb med over 2.000 deltagere. Den sidste søndag i august er blevet Fredericia store folke- og firmafest.
I 2004 har løbeklubben FAK´63 skabt et nyt arrangement – Fredericia Ultramarathon, der i 2006 viste, at arrangementet nu er kørt ind, og der er alle muligheder for, at klubben har et top folkeligt arrangement både før og efter sommmerferien.

2011 Fredericia Løbeklub
På ekstraordinær generalforsamling 28. april 2011, fremlagde bestyrelsen forslag om at ændre navn til Fredericia Løbeklub, for at det fremstår klart: hvem vi er, hvor vi hører til og hvad vi laver. Forslaget blev vedtaget med stor tilslutning. Samtidig sagde medlemmerne ja til nyt logo.

Som tillæg til Erling Jensens beretning:

2013 Klubben fylder 50 og vi får nye lokaler
I 2013 fyldte klubben 50 år og vi flyttede i nye lokaler.
De nye lokaler var hårdt tiltrængt, da vi med den store medlemstilgang havde svært ved at være i de gamle.

Scroll to Top